ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Στα Εκπαιδευτήριά μας προσφέρουμε Επαγγελματικό Προσανατολισμό, παρότι δεν υποστηρίζεται από  το Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Υ.ΠΑΙ.Θ., καθώς τον θεωρούμε ιδιαίτερα καθοριστικό για τις σωστές επιλογές σπουδών και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Απευθύνεται στους εφήβους,  που αναρωτιούνται  ποιες σπουδές ή ποιο επάγγελμα ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητά τους και αναζητούν έγκυρες πηγές πληροφόρησης για επαγγελματικές κατευθύνσεις και  επαγγέλματα.

Στο πλαίσιο του «Επαγγελματικού Προσανατολισμού»:

·Οι μαθητές μας πραγματοποιούν πρότυπα projects, όπως τα «Πράσινα επαγγέλματα»  (Green Jobs), το οποίο εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια της «Πράσινης Εβδομάδας» της Ε.Ε.  (EU Green Week) 2020.

 

·Παράγουμε δικό μας εκπαιδευτικό υλικό, παρουσιάσεις, ερωτηματολόγια.

 

·Συνεργαζόμαστε με το «Σωματείο Επιχειρηματικότητας νέων/Junior Achievevement GREECE», και διεξάγονται προγράμματα, όπως το More Than Money, Its my Business, My Carrer κ.α.

 

·Συμμετέχουμε σε εργαστήρια και σεμινάρα, όπως είναι το «APPS101 BUILDING WORKSHOP» της JA/Greece, στα οποία οι μαθητές μας μαθαίνουν να αναπτύσσουν το επιχειρηματικό τους πνεύμα.

 

·Αναζητούμε καταξιωμένους επιστήμονες, καλλιτέχνες, ερευνητές, θεσμικούς παράγοντες, επαγγελματίες σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

 

·Επικοινωνούμε με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ενημερωνόμαστε για τα Προγράμματα Σπουδών και τις επαγγελματικές τους προοπτικές.


Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι μια διαδικασία που αποτελείται από τρία βασικά στάδια:
α)την πληροφόρηση
β)τη διάγνωση μέσω ψυχομετρικών εργαλείων (τεστ)
γ) τη συμβουλευτική διαδικασία

Και τα τρία αυτά στάδια είναι εξίσου σημαντικά , έτσι ώστε ο συμβουλευόμενος να οδηγηθεί στην πιο κατάλληλη , γι’αυτόν προσωπικά , επιλογή σχολής ή επαγγέλματος!


Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει μέρα με τη μέρα και η εποχή της ψηφιακής μετάβασης έχει φτάσει. Σε αυτές τις συνθήκες, ο επαγγελματικός προσανατολισμός μοιάζει αναγκαίος για κάθε νέο!!