ΑΡΧΙΚΗ

Αναζήτηση

images/mb01.jpg

8ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης


Τα Εκπαιδευτήρια Παναγία Προυσιώτισσα, στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών τους εκδηλώσεων, διοργανώνουν ετήσιο μαθητικό διαγωνισμό ποίησης, που απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων του Νομού μας.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον των νέων για τον ποιητικό, έμμετρο λόγο, τη δημιουργική γραφή, την ενασχόληση με τη συγγραφή λογοτεχνικού, δοκιμιακού κειμένου, αλλά και ευρύτερα να ενθαρρύνει τη γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο των μουσών, ως αντίδοτο στη μονομερή επαφή τους με τα τεχνολογικά προϊόντα της εποχής μας.

Περισσότερα...

Προγράμματα STEM

Οι Θετικές Επιστήμες, τα Μαθηματικά, η Μηχανική και η Τεχνολογία είναι πολιτισμικά επιτεύγματα,  που κατακτήθηκαν μέσα από τους αιώνες και αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία της ζωής μας ως πολίτες, εργαζόμενοι και γονείς. Είναι λοιπόν απαραίτητο τα παιδιά μας όχι μόνο να μαθαίνουν και να κατανοούν τις βασικές αρχές αυτών των επιστημών, αλλά και να είναι σε θέση να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους, χρησιμοποιώντας αυτές τις επιστήμες ως λεξικό. Τα Εκπαιδευτήριά μας, θέλοντας να εναρμονίσουν το Πρόγραμμα Σπουδών τους με αυτή την παγκόσμια τάση, εφαρμόζουν για 5η συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM (Sience, Technology, Engineering, Mathematics). (http://www.ed.gov/stem). 


Περισσότερα...

Γιορτή ΣκακιούΤην 1η Γιορτή Σκακιού διοργανώσαμε στις εγκαταστάσεις μας, το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020, με μεγάλη επιτυχία και πολλούς συμμετέχοντες. Γονείς και παιδιά από τα Εκπαιδευτήριά μας και από πολλά σχολεία της πόλης μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και πέρασαν μαζί μας ένα ευχάριστο πρωινό, ασκώντας το αγαπημένο τους άθλημα. Ήταν η πρώτη φορά στο Αγρίνιο, που έγινε αναπαράσταση με παιχνίδι ρόλων (role playing) της παρτίδας Ed Lasker – Thomas (Λονδίνο 1912), από μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου μας. Έγινε ακόμη μια ιστορική αναδρομή της πορείας του βασιλικού παιχνιδιού και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με φιλικές παρτίδες μεταξύ μικρών και μεγάλων. Υπεύθυνοι στο σκάκι ήταν ο κ. Μπάμπης Τζότζολης, προπονητής και ο κ. Πέτρος Σουλίδης, εκπαιδευτικός του σχολείου μας. Κατά τη διάρκεια των φιλικών παρτίδων, τα παιδιά που δε συμμετείχαν στο σκάκι έπαιξαν τέννις και badminton με την κα Σίσσυ Γιαννουλοπούλου. 
Περισσότερα...

Αδελφοποίηση με τη Σχολή Saheti
Τελετή αδελφοποίησης Το κανάλι μας στο youtube

Σχολείο Έξι Ημερών για τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο

Περισσότερες Πληροφορίες

Πτυχία Ξένων Γλωσσών


Περισσότερες Πληροφορίες

Νέα

Καινοτόμα Προγράμματα
June 26, 2020
S.T.E.M. - Μελέτη πλάγιας βολής
Σχολική Ζωή
April 07, 2020
Διαδικτυακό Σχολείο

Εκπαιδευτική Πλατφόρμα

Ενημερωθείτε online για εργασίες, εξετάσεις, βρείτε επιπλεόν πληροφορίες για το μάθημα της ημέρας, περάστε τον χρόνο σας δοκιμάζοντας τις γνώσεις σας σε σύντομα τεστ και μια σειρά επιπλέον δραστηριοτήτων που μπορείτε να βρείτε στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του σχολείου μας.

Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό

Γιορτές Λήξης

Η 60η γιορτή λήξης αφιερώνεται στον Σωτήρη και τη Μάχη

Αφιερώνεται στους γονείς που δε βάζουν όρια και όρους στην αγάπη

Χάρη σε αυτούς έχουμε τα καλύτερα όνειρα

Χάρη σε αυτούς και σε εσάς, είμαστε όλοι εδώ… για ό,τι μας ενώνει…

Ψηλογέφυρο Αγρινίου, ΤΚ 30100

Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο: 2641029979
Δημοτικό: 2641024800 (fax: 2641024360)
Γυμνάσιο, Λύκειο: 2641024248

Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο - Δημοτικό: balaoura1@ppschool.gr
Γυμνάσιο - Λύκειο: balaoura2@ppschool.gr