Ιστορικό
 
 

Έτος Ιδρύσεως 1957

 

 Τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» συμπληρώνουν φέτος το 62o έτος μιας επιτυχημένης και καταξιωμένης πορείας στην εκπαίδευση των παιδιών του τόπου μας. Είναι ένα από τα μακροβιότερα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα.

Ιδρύθηκαν το 1957 από τον Εμμανουήλ Χ. Θεοδωρόπουλο, Μαθηματικό-Γυμνασιάρχη, ο οποίος τους έδωσε και το όνομα «Παναγία Προυσιώτισσα» από το ομώνυμο μοναστήρι της γενέτειράς του, του Προυσού Ευρυτανίας.

Τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα»  ανέλαβαν από της ιδρύσεως ο Σωτήριος Μπαλαούρας και η Ανδρομάχη Θεοδωροπούλου-Μπαλαούρα, δάσκαλοι. Με την υπεύθυνη και μεθοδική δουλειά τους και  το υψηλό επίπεδο στις παροχές εκπαίδευσης, το Σχολείο πολύ σύντομα ξεχώρισε και αναδείχθηκε σε δύναμη για την πόλη του Αγρινίου και τον Νομό μας γενικότερα.

Για τρίτη πλέον γενιά συνεχίζουν το έργο τους τα παιδιά τους, η Ευφροσύνη Μπαλαούρα-Χήρα και η Αγγελική Μπαλαούρα-Γκιάφη αντλώντας δύναμη από την εκτίμηση και την αγάπη που επιδεικνύουν αναρίθμητες οικογένειες, που από το 1957 μέχρι σήμερα εμπιστεύονται στο Σχολείο τη διαπαιδαγώγηση και μόρφωση των παιδιών τους.

Τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» εκπονούν μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλες τις βαθμίδες, υποστηρίζουν τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό τους με δικές τους ενδοσχολικές εκδόσεις, αξιοποιούν στη διδακτική τους προσέγγιση τις νέες τεχνολογίες. Ξεχωρίζουν  κάθε χρόνο σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα, καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις στην Ελλάδα. Ενημερώνονται για όλες τις εκπαιδευτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την Αμερική και επενδύουν στη διά βίου μάθηση των εκπαιδευτικών τους.

Από το 1957 μέχρι σήμερα χιλιάδες παιδιά αποφοιτούν από τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» και προκόβουν στη ζωή τους ως καταρτισμένοι επιστήμονες, υπεύθυνοι επαγγελματίες, καλοί οικογενειάρχες, συνειδητοποιημένοι πολίτες.

Ψηλογέφυρο Αγρινίου, ΤΚ 30100

Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο
Δημοτικό
Γυμνάσιο, Λύκειο

Ευφροσύνη και Αγγελική Σωτηρίου Μπαλαούρα

Τηλ: 
26410 24800, 26410 24248, 26410 24360, 26410 29979

email: balaoura1@ppschool.gr (γονείς)
email: balaoura2@ppschool.gr (βιογραφικά)