Το Σχολείο μας σε όλο τον κόσμο

S5 Flex Menu

Lorem ipsum dolor sit amet
 
 

Την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου έφτασε στην πόλη μας η Α.Ε. Πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα κος Amrit Lugun, υψηλός προσκεκλημένος των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα», για να γνωρίσει το σχολείο και να παραστεί στην επίσημη βραδιά του αφιερώματος των Εκπαιδευτηρίων στον Μαχάτμα Γκάντι, ενός προγράμματος που εκπονείται αυτό το σχολικό έτος στα Εκπαιδευτήρια και αφορά σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.

Ο Εξοχότατος κύριος Πρέσβης το Σάββατο το πρωί επισκέφτηκε τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα», ξεναγήθηκε από τις κυρίες Φρόσω και Αγγελική Μπαλαούρα, συνομίλησε με παιδιά και γονείς και παρακολούθησε τον Αγώνα Ενότητας (Unity Race), τον οποίο διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια προς τιμήν του και προς τιμήν της πατρίδας του, που γιορτάζει φέτος τον 75ο χρόνο της ανεξαρτησίας της. Ο Αγώνας Ενότητας τιμά την επέτειο γέννησης του Sardar Vallabhbhai Patel, μιας άλλης γνωστής προσωπικότητας και συνοδοιπόρου του Γκάντι, Υπουργού Εσωτερικών και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της ανεξάρτητης Ινδίας, υπεύθυνου για την ενσωμάτωση 562 πριγκιπικών κρατών στη σύγχρονη Δημοκρατία της Ινδίας με ειρηνικό τρόπο. Ο κύριος Πρέσβης απένειμε βραβεία στις ομάδες που συμμετείχαν, όπως και ξεχωριστό μετάλλιο σε κάθε μαθητή με το λογότυπο του εορτασμού των 75 χρόνων ανεξαρτησίας.

Ο Εξοχότατος κύριος Πρέσβης και η Πρεσβεία της Ινδίας στην Ελλάδα δώρισαν στα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» αναμνηστική πλακέτα ευχαριστώντας το σχολείο τόσο για το Αφιέρωμα στον Γκάντι όσο και για τον Αγώνα Ενότητας, πολυτελείς εκδόσεις βιβλίων για την Ινδία και τον πολιτισμό της, αντίγραφα της Αυτοβιογραφίας του Γκάντι και βιβλία για τις παιδικές βιβλιοθήκες του σχολείου. Επιπλέον δώρο προς τα Εκπαιδευτήρια ήταν το πλούσιο φωτογραφικό υλικό το σχετικό με τον Γκάντι, το οποίο το σχολείο παρουσίασε στον χώρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τη βραδιά του αφιερώματος.

Τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» προσέφεραν πολυτελείς εκδόσεις με ελληνικούς θησαυρούς της αρχαιότητας που εκτίθενται σε μουσεία άλλων χωρών, ιδιαίτερες εκδόσεις που αφορούν σε μοναδικές ομορφιές του τόπου μας και δίγλωσσες ποιητικές συλλογές Ελύτη και Σεφέρη. Τη βραδιά του Αφιερώματος τα Εκπαιδευτήρια προσέφεραν πορτραίτο του Μαχάτμα Γκάντι, ειδικά φιλοτεχνημένο για αυτόν από την εικαστικό κυρία Κουτσοσπύρου. Ακόμη ο Εξοχότατος κύριος Πρέσβης δέχθηκε τα δώρα πολλών τοπικών παραγωγών, που του έκαναν γνωστά τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της περιοχής μας.

Η συνέχεια περιελάμβανε επίσκεψη στον Δήμαρχο Αγρινίου και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για να δει από κοντά τα παιδιά της παράστασης στην τελική τους πρόβα, όπως και τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς και μουσικούς.

Το μεσημέρι γευμάτισε στη λίμνη με όλη τη σχολική οικογένεια των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα», εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, διοικητικούς και βοηθητικούς, που τον υποδέχτηκαν με όλους τους τύπους. Ο κύριος Πρέσβης γνωρίστηκε με καθένα από τους συνδαιτυμόνες του. Στη διάρκεια του γεύματος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα σήμερα.

Εκπαιδευτικός του σχολείου τον ενημέρωσε για τη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας και την ευρύτερη περιοχή.Ψηλογέφυρο Αγρινίου, ΤΚ 30100

Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο
Δημοτικό
Γυμνάσιο, Λύκειο

Ευφροσύνη και Αγγελική Σωτηρίου Μπαλαούρα

Τηλ: 
26410 24800, 26410 24248, 26410 24360, 26410 29979

email: balaoura1@ppschool.gr (γονείς)
email: balaoura2@ppschool.gr (βιογραφικά)