Masonry
 
 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  

8ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης 2019-2020 

αφιερωμένου στον Νίκο Καζαντζάκη 

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» προκηρύσσουν τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης, αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη, με τους εξής όρους: 

1) Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού, των τριών τάξεων του Γυμνασίου και των τριών τάξεων του Λυκείου, που φοιτούν στα σχολεία όλων των Δήμων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. 

2) Στον διαγωνισμό δεν μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα». 

3) Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει να στείλουν ένα (1) μόνο ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟ ποίημά τους με ελεύθερο θέμα, το οποίο δεν πρέπει να εκτείνεται σε περισσότερους των τριάντα (30) στίχων. 

4) Ο/Η αποστολέας θα χρησιμοποιήσει το ίδιο ψευδώνυμο τόσο για την αποστολή όσο και για την υπογραφή του ποιήματος. Στον φάκελο που θα εμπεριέχει το ποίημα θα τοποθετηθεί ένας μικρότερος, στον οποίο θα εσωκλείεται έγγραφο με τα πραγματικά στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, τάξη, σχολείο, διεύθυνση κατοικίας και αρ. τηλ.: σταθερό και κινητό), όπως επίσης το ψευδώνυμο και τον τίτλο του ποιήματος. Ο μικρός φάκελος θα ανοιχθεί μετά τη σύνταξη του Πρακτικού των αποτελεσμάτων, με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής. Χρησιμοποιώντας οι ενδιαφερόμενοι τα ψευδώνυμά τους ή τα πραγματικά ονόματά τους, θα τους ανακοινώνεται ο συνολικός βαθμός που έλαβε το ποίημά τους από τους κριτές. 

5) Το ποίημα πρέπει να είναι πληκτρολογημένο με Η/Υ σε έξι (6) αντίτυπα, υπογεγραμμένα όλα με το ίδιο ψευδώνυμο. Ο φάκελος θα σταλεί με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: 

Ιδ. Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» 

Ψηλογέφυρο Αγρινίου 

ΑΓΡΙΝΙΟ 301 00 

με την ένδειξη: 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ 

Ψευδώνυμο : ………………………… 

Σχολείο: ………………………… 

6) Η 5/μελής Επιτροπή Κρίσης του διαγωνισμού αποτελείται από εκπαιδευτικούς ειδικούς στη Λογοτεχνία. Η βαθμολόγηση θα γίνει από το 1 έως το 20 και τα αποτελέσματα θα προκύψουν από τους μέσους όρους των πέντε βαθμών. 

7) Για τις συμμετοχές από Ε΄ Δημοτικού έως και Β΄ Γυμνασίου θα απονεμηθούν τρία Βραβεία (A΄, Β΄, Γ΄) και τρεις Έπαινοι (α΄, β΄, γ΄). Ομοίως, για τις συμμετοχές από Γ΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Λυκείου θα απονεμηθούν τρία Βραβεία και τρεις Έπαινοι. 

8) Και στις δύο παραπάνω κατηγορίες τα Βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά Έπαθλα των 200, 150 και 100 ευρώ αντίστοιχα, ενώ οι Έπαινοι συνοδεύονται από λογοτεχνικά βιβλία. Στις περιπτώσεις ισοψηφιών Βραβεία-χρηματικά Έπαθλα και Έπαινοι θα δίνονται ισομερώς. Σε όσους διακριθούν, είτε με Βραβείο είτε με Έπαινο, θα απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα, καλλιτεχνικά εκτυπωμένο. 

9) Ως τελευταία προθεσμία αποστολής των συμμετοχών, ορίζεται η 27/03/2020. Οι ημερομηνίες αποστολής θα εξακριβώνονται από τις σφραγίδες των Ταχυδρομικών Γραφείων. 

10) Τα Βραβεία, οι Έπαινοι και τα τιμητικά διπλώματα θα απονεμηθούν σε Ειδική Τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του σχολ. έτους 2019-2020 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως. 

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 26410-24800. 

Αγρίνιο, 6 Δεκεμβρίου 2019 

Η Επιτροπή Διαγωνισμού 

                                                                              Δ/ντρια Δημοτικού          Δ/ντρια Γυμνασίου   Δ/ντής Λυκείου            Συντονιστής  Εκπαίδευσης 

                                                                  Μπαλαούρα Ευφροσύνη       Χρήστου Ευαγγελία     Κατσιπάνος Σωκράτης     Νάκος Κωνσταντίνος

  Ο 7ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα» , ήταν φέτος αφιερωμένος στις ποιήτριες Μαρία Πολυδούρη και Κική Δημουλά και  ολοκληρώθηκε σε μια όμορφή τελετή, στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου,  την Κυριακή, 21 Απριλίου 2019. Βραβεύτηκαν οι διακριθέντες μαθητές από όλο τον νομό, δραματοποιήθηκαν επί σκηνής ποιήματα των δύο ποιητριών και  τραγούδησε η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων.  Στον διαγωνισμό συμμετείχε μεγάλος αριθμός  μαθητών από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Απονεμήθηκαν συνολικά 6 βραβεία με χρηματικά έπαθλα και  9 έπαινοι με δώρα βιβλία ποίησης, τα οποία κατανεμήθηκαν ως εξής:

A’ Κατηγορία (από Ε΄ Δημοτικού έως και Β΄ Γυμνασίου)

1ο Βραβείο: Παπαμιχαήλ Ιωάννα «Φυλακισμένοι στο σήμερα» Γυμνάσιο Αντιρρίου

2ο Βραβείο: Ψεύτης Ελευθέριος «Ο κύκλος της σταγόνας»  Δημοτικό Ευηνοχωρίου

3ο Βραβείο: Γατζούδης Ιωάννης  «Είδα ένα όνειρο» 2ο Δημοτικό Νεοχωρίου

1ος Έπαινος: Σκαλιώτης Χρήστος  «Ταξίδι στ΄αστέρια» 2ο Δημοτικό Νεοχωρίου

2ος Έπαινος: Κορδάτου Ουρανία «Μια μέρα στο σχολείο» 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου

3ος Έπαινος: α) Ζήσης Ιωάννης  «Το ποδήλατο»  Δημοτικό Ευηνοχωρίου

                       β) Μουρσιώτη Θεοδώρα  «Οι ταλαιπωρημένοι  πρόσφυγες» 2ο Δημοτικό Νεοχωρίου

Β’ Κατηγορία (από Γ΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Λυκείου)

1ο Βραβείο:  Τσίντζα Ευαγγελία «Κολύμπι» 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου

2ο Βραβείο: Σελεβίστα Βανέσσα «Σταθμός ουτοπία» 2ο ΓΕΛ Αγρινίου

3ο Βραβείο: Σταματίου Μαριάννα «Χλωμή Σελήνη» Γυμνάσιο Αντιρρίου

1ος Έπαινος: α) Κουτσούρη Μαρία  «Η σιωπή» 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

                       β) Πετρόπουλος Νικόλαος  «Καθείς αξίζει κάτι»  1ο ΓΕΛ Ναυπάκτου

2ος Έπαινος:  Αθανασίου Γιώργος «Περι-διαβάσεις» 1ο ΓΕΛ Αγρινίου

3ος Έπαινος:  α) Κασσάρα Σοφία «Ο ακροβάτης »  6ο ΓΕΛ Αγρινίου

                        β) Τρομπούκη Σπυριδούλα  «Επιλογές» Μουσικό Γυμνάσιο Αγρινίου

      Στο καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς, μαθήτριες του Γυμνασίου  των Εκπαιδευτηρίων  δραματοποίησαν με  τρόπο ξεχωριστό τα ποιήματα της Κικής Δημουλά «Άφησα να μην ξέρω», «Ο πληθυντικός αριθμός», «Διάλογος ανάμεσα σε μένα και σε μένα», «Οι λυπημένες φράσεις», «Απολογισμός», «Προφυλάξεις», και της Μαρίας Πολυδούρη «Κοντά σου», «Τα χέρια σου», «Τα λόγια σου». Τη δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθετική και μουσική επιμέλεια και επιμέλεια βίντεο είχε η υπεύθυνη καθηγήτρια, κα Δήμητρα Μελικόκη. 

           

 Η παιδική χορωδία των Εκπαιδευτηρίων, με διδασκαλία και διεύθυνση της κας Κορκοντζέλου Χριστίνας, ερμήνευσε το μελοποιημένο ποίημα της Μαρίας Πολυδούρη «Μόνο γιατί μ΄αγάπησες». Στο πιάνο η κα Κορκοντζέλου Χριστίνα,  η οποία επιμελήθηκε και τη μεταγραφή για πιάνο.

            Τη  φετινή τελετή λήξης του Διαγωνισμού, τίμησαν με την παρουσία τους μαθητές με τις οικογένειές τους,  φίλοι και προσκεκλημένοι των Εκπαιδευτηρίων, Συντονιστές Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης.            

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους! Στους μικρούς και μεγάλους μαθητές που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, εκφράζοντας όνειρα και σκέψεις. Στους άξιους συντελεστές, που συνέβαλαν με κάθε τρόπο. Και τέλος, στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα», που με τη δύναμη της τέχνης μας χάρισαν άλλη μια όμορφη βραδιά. 
Ψηλογέφυρο Αγρινίου, ΤΚ 30100

Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο: 2641029979
Δημοτικό: 2641024800 (fax: 2641024360)
Γυμνάσιο, Λύκειο: 2641024248

Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο - Δημοτικό: balaoura1@ppschool.gr
Γυμνάσιο - Λύκειο: balaoura2@ppschool.gr