Ομιλίες ακαδημαϊκών - Εισηγήσεις

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης είχαν οι μαθητές μας της Α' Λυκείου με τον κο Διονύση Καλαμβρέζο, Πρέσβη της Ελλάδας στο Βέλγιο. Η συζήτηση έγινε  στο πλαίσιο του project "Έλληνες που τιμούν τη χώρα μας στο εξωτερικό". Ο κος Πρέσβης απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών σχετικές με τις σπουδές του, την εξέλιξή του στο Διπλωματικό Σώμα , τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας διπλωμάτης και τις ευθύνες που συνεπάγεται η θέση του.  Το project εντάσσεται στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, που διδάσκεται στα Εκπαιδευτήριά μας στις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού  και σε όλο το Γυμνάσιο - Λύκειο. Μέσα από  συνεργασίες  και προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι μαθητές μας μαθαίνουν για επαγγέλματα και προοπτικές σταδιοδρομίας, που μπορούν να επιλέξουν. Ευχαριστούμε πολύ τον κο Καλαμβρέζο για την  ενημέρωση  και τον χρόνο του, τα μεστά μηνύματα και τις ωραίες συμβουλές!!




Την Τρίτη 24/1/2017, στα Εκπαιδευτήρια μας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Δεσποζόμενα και Αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Δικαιώματα και υποχρεώσεις» 

Μίλησαν στα παιδιά η κυρία Καραπαπά Βασιλική,  Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής παραγωγής του Δήμου Αγρινίου,  

ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

     Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή , 20 Οκτωβρίου 2019,   η Ημερίδα του Ιδιωτικού Γυμνασίου - Λυκείου «Παναγία Προυσιώτισσα»,  θεματική της οποίας ήταν  το πνεύμα της αδελφικής συνεννόησης,  που πρέπει να επικρατήσει, αντί του μίσους, μεταξύ των λαών. Λόγια που χρησιμοποίησε ο Αϊνστάιν, απευθυνόμενος σε Ιάπωνες μαθητές, μετά τη λήξη του Β΄  Παγκοσμίου Πολέμου.     

     Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κολοβός Χρήστος,  οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας, κ. Βετσόπουλος Απόστολος,  κ. Μποκώρος Παναγιώτης, κ. Νάκος Κωνσταντίνος, κ. Σκιαδάς Γρηγόρης,  Διευθυντές σχολείων της περιοχής, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς και παιδιά των Εκπαιδευτηρίων.

         Εισηγήσεις έγιναν από τον κ. Δρέλλια Παναγιώτη, εκπαιδευτικό και αρθρογράφο και  κ. Νάκο Κωνσταντίνο.             

       Χαιρετισμούς  απηύθυναν  η κα Μπαλαούρα Ευφροσύνη, ιδιοκτήτρια των Εκπαιδευτηρίων και η κα Κουτσικάκη Ζωή, διευθύντρια του Γυμνασίου . 

          Παρουσίαση για το Ναγκασάκι  και τη Χιροσίμα έγινε επίσης από  την κα Μελικόκη Δήμητρα, φιλόλογο των Εκπαιδευτηρίων. Η κα Ξουργιά Αναστασία, φιλόλογος του Σχολείου,  αφηγήθηκε τη συγκινητική μαρτυρία του Αγρινιώτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, όπως την κατέγραψε  η εγγονή του, Ανθή Λαμπροπούλου - Κουβέλη. Τέλος η  κα Μπαλαούρα  Αγγελική, ιδιοκτήτρια των Εκπαιδευτηρίων,  αφηγήθηκε την αληθινή, ξεχωριστή ιστορία του  Επαμεινώνδα Γαλανόπουλου, όπως την κατέγραψε η εγγονή του, Νώντια Γαλανοπούλου.