Masonry
 
 

Στην 1η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών (https://robotics.ellak.gr), τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» κατέλαβαν την 6η και την 9η θέσηανάμεσα από 246 σχολεία και ανεξάρτητες ομάδες. (https://robotics.ellak.gr/ta-apotelesmata-tou-diagonismou/).

    Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ομάδα, αποτελούμενη από τους μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού, περιέγραψε το έργο «Smart Cube», μία κατασκευή ενός έξυπνου κύβου, ο οποίος θα μπορεί να "εκφωνήσει" διάφορες πληροφορίες σχετικές με το περιβάλλον, όπως τη θερμοκρασία και τη βαρομετρική πίεση. Επίσης θα μπορεί να ενημερώνει την τάξη για την τρέχουσα ημέρα και ημερομηνία, αλλά και πόσα λεπτά απομένουν για το επόμενο διάλειμμα .

    Η δεύτερη ομάδα Πληροφορικής – Ρομποτικής των Εκπαιδευτηρίων μας, αποτελούμενη από παιδιά του Γυμνασίου, περιέγραψε το έργο «Hands Free Driving», το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός έξυπνου ρομποτικού οχήματος, το οποίο θα είναι σε θέση να «ακούσει» διάφορες εντολές,  όπως «Προχώρα μπροστά 50 εκατοστά»  ή  «Στρίψε αριστερά 30 μοίρες». Έτσι, ο οδηγός του οχήματος θα μπορεί να  χρησιμοποιήσει για τηλεχειριστήριο τη φωνή του!

Η εποχή μας έχει χαρακτηριστεί ως εποχή της Πληροφορίας, και όχι άδικα. Σχεδόν σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας, από την ψυχαγωγία μέχρι την εκπαίδευση και από τις μεταφορές μέχρι την ιατρική, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα δίκτυα επικοινωνιών παίζουνκαίριο ρόλο.

Η προαναφερθείσα κατάσταση έχει αλλάξει και το σκηνικό της εκπαίδευσης την τελευταία δεκαετία. Η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου θεωρούνται πλέον απαραίτητες δεξιότητες για την ολοκληρωμένη και δυναμική εκπαίδευση των παιδιών μας. Ωστόσο, η χρήση αυτών των εργαλείων από μόνη της δεν συνεπάγεται και την κατανόηση των βαθύτερων και βασικότερων εννοιών της Επιστήμης των Υπολογιστών.

 


Στα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» πιστεύουμε πως οι μαθητές μας θα πρέπει όχι απλώς να «καταναλώνουν» νέες τεχνολογίες, αλλά θα πρέπει να μπορούν να αντιλαμβάνονται τον τρόπο που αυτές οι τεχνολογίες δημιουργούνται και λειτουργούν. Για τον σκοπό αυτό, δημιουργήσαμε και συνεχίζουμε για δεύτερο χρόνο την Εκπαιδευτική Ομάδα Πληροφορικής για τους μαθητές του Γυμνασίου μας. Στα πλαίσια της Ομάδας Πληροφορικής, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της αλγοριθμικής και του προγραμματισμού, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα μέσω εκπαιδευτικών γλωσσών προγραμματισμού, όπως η 
Logo και η SCRATCH. Επίσης, εντάσσουμε από φέτος στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα δραστηριότητες Ρομποτικής, ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος για το Ελληνικό σύστημα, αφού διευρύνει τους μαθησιακούς στόχους, συνδυάζει διαφορετικά επιστημονικά πεδία, αναπτύσσει τη συνεργασία και προάγει το θετικό κλίμα στο σχολικό περιβάλλον.

 

Σημειώνεται πως η Ομάδα Πληροφορικής θα συναντιέται κάθε Δευτέρα, μετά το πέρας του ωρολογίου προγράμματος και πως η συμμετοχή προσφέρεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Aenean vehicula lorem nec libero rutrum, ac viverra magna ullamcorper. Morbi non sollicitudin nunc, eu posuere tortor. Sed non suscipit ligula, non tempus arcu. Nunc malesuada at elit a ornare. Ut non leo volutpat dolor euismod sodales. Sed ullamcorper blandit aliquet. Donec posuere a odio nec aliquet. Aenean a lorem pretium, gravida nisi quis, semper nunc.

Curabitur aliquam est a elit porttitor accumsan. Mauris efficitur ut justo eget auctor. Suspendisse scelerisque massa ornare nulla accumsan pretium. Phasellus pharetra tortor eu pellentesque viverra. Sed ornare, ipsum ut luctus consequat, dolor quam rhoncus erat, quis feugiat enim velit sit amet dui. Proin id dolor condimentum, dignissim tellus id, luctus erat. Suspendisse nec sapien sed urna ullamcorper viverra. Sed id arcu massa. In ullamcorper risus ex, cursus egestas velit posuere vitae. Proin nec pretium sapien

Ψηλογέφυρο Αγρινίου, ΤΚ 30100

Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο: 2641029979
Δημοτικό: 2641024800 (fax: 2641024360)
Γυμνάσιο, Λύκειο: 2641024248

Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο - Δημοτικό: balaoura1@ppschool.gr
Γυμνάσιο - Λύκειο: balaoura2@ppschool.gr