ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
images/rollers/paid_01.jpg
Τα Προγράμματα Σπουδών του Παιδικού Σταθμού μας  βασίζονται στη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης. Τα διαθεματικά προγράμματα  καταργούν τα διακριτά μαθήματα και αντιμετωπίζουν τη γνώση ολιστικά και ολόπλευρα.  Βασικά χαρακτηριστικά τους είναι η ευελιξία ( προσαρμόζονται στις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τα ενδιαφέροντα των παιδιών και των παιδαγωγών ) , η πολλαπλότητα  ( υπάρχουν πολλοί στόχοι που μπορούν να τεθούν σε μία δραστηριότητα και πολλοί εναλλακτικοί τρόποι επίτευξής τους  ) και η υποκειμενικότητα  ( το κάθε παιδί κατασκευάζει, αντιλαμβάνεται και χρησιμοποιεί τη γνώση με το δικό του τρόπο, γεγονός που επισημαίνει το πόσο διαφορετικό είναι το ένα από το άλλο) .
          Στους μαθητές μας διδάσκουν πτυχιούχες Νηπιαγωγοί, μόνιμοι συνεργάτες των Εκπαιδευτηρίων μας, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, που αντιστοιχεί στην κάθε ηλικία και είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονης πείρας , της επιστημονικής γνώσης και της  επίμονης δουλειάς μας.  Το εκπαιδευτικό μας υλικό είναι εμπλουτισμένο με δικές μας ενδοσχολικές εκδόσεις, οπτικοακουστικά μέσα, εκπαιδευτικά CD-rom  προγλωσσικών και  προμαθηματικών δραστηριοτήτων και ποικίλο παιδαγωγικό υλικό.
           Ο Παιδικός Σταθμός στεγάζεται σε σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο . Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι εξαιρετικά ευρύχωρες (55-70 τ.μ.) και εξυπηρετούν όλες τις δραστηριότητες των μαθητών. Διαθέτουν μοντέρνα τραπέζια καλλιτεχνικής εργασίας - γραφής, γωνιές ομαδικής απασχόλησης και δημιουργίας, γωνιές μουσικής με αρμόνιο ή πιάνο, βιβλιοθήκες, πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, συρτάρια αρχειοθέτησης εργασιών, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, χώρους έκθεσης των έργων των μαθητών.
Το Σχολείο διαθέτει γυμναστήριο, τραπεζαρία, κήπο με χορτάρι και παιδική χαρά, γήπεδο 5χ5 για αθλητικές δραστηριότητες.
Επιπλέον διδάσκονται Αγγλικά και  Μουσική  από καθηγητές ειδικοτήτων.
Ο Παιδικός Σταθμός  λειτουργεί με δύο τύπους ωραρίων :
α) Κλασικό ( Μέχρι τις 12.30) β) Διευρυμένο (Μέχρι τις 15.00) 
          Για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της κάθε οικογένειας,  έχουμε επίσης προγραμματίσει πολλά δρομολόγια πρωινά και μεσημεριανά, για την ακρίβεια των οποίων και την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος παρακαλούμε να τηρείται η συμφωνημένη ώρα.